Ook kledingverkoper Van Gils kiest voor fusion way

3 september 2013

Vanaf 25 september is Van Gils weer aanwezig in het Belgische straatbeeld. De keten voor mannenkleding opent dan zijn eerste eigen winkel in de Wilde Zee in Antwerpen. Die moet vooral gezelligheid uitstralen: klanten kunnen er een pintje drinken, hun schoenen laten poetsen of zich laten scheren door een barbier.

‘Laat mannen niet shoppen’

Mannen houden er niet van om de kledingrekken rond te snuffelen naar iets dat hen past. Daarom moeten ze met andere zaken naar de winkel worden gehaald, denkt Van Gils. Waarom zouden ze geen pintje komen drinken en intussen het verkooppersoneel naar de juiste outfit laten zoeken?

De eerste eigen Van Gils in België komt aan de Schildersstraat 9 in Antwerpen, in het pand dat voordien nog gebruikt werd door Cora Kemperman. De commerciële ruimte bedraagt er 190 m².

Eind maart opende Van Gils zijn eerste eigen merkwinkel in Rotterdam. Verdere plannen zijn er voor Amstelveen en Rosada Fashion Outlet in Roosendaal. Daarnaast komen er nog shop-in-the shops bij Inno in Brussel en Sint-Niklaas en bij De Bijenkorf in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

In de jaren 1980 was Van Gils vooral bekend om zijn pakken, maar in 1992 ging het bedrijf over de kop. Nadien maakte het merk een nieuwe start en biedt nu ook sportieve kledij met jeans en chinobroeken aan. Het bedrijf verkoopt zijn assortiment nu vooral via multimerkenzaken.
.